Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 27 d’agost del 2012

Cinquena jornada al dormidor d’orenetes.


La cinquena jornada es va dur a terme el dia 26/08/2012, fora del calendari previst. A causa del baix nombre de captures realitzades fins el moment es va considerar oportú anellar més dies dels previstos.

Durant aquesta jornada es va fer un rècord en el nombre d’ocells anellats en una mateixa jornada durant el 2012 al dormidor. Es va capturar i anellar 35 orenetes vulgars, 9 de les quals eren adultes i 26 joves.

Clara Lozano amb dues orenetes a punt de ser alliberades.

Amb 5 jornades s’ha capturat menys de 100 ocells (93 orenetes vulgars), mentre que el 2011, amb 6 jornades realitzades en dates molt similars, ja s’havien capturat i anellat més de 700 ocells.

Aquestes diferències entre l’agost del 2011 i el del 2012 no es deuen al nou emplaçament de les xarxes (tot i que el fet d’estar muntades al marge d’un camp en comptes de al mig també perjudica el nombre de captures ja que els ocells veuen més la xarxa), sinó que ja fa dies que el nombre d’ocells presents al dormidor és molt inferior que l’any passat. Desconeixem les causes d’aquest factor, però podria ser que s’hagi format un dormidor a un altre lloc proper o bé que encara hagin d’arribar un gran nombre d’ocells de més al nord. En tot cas, estarme pendents de l’evolució.


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Clara Lozano.

2 comentaris:

  1. bueno si agafem de referència l'ultim hivern, tranquilament tenen temps per quedar-se aquí fins al gener!

    a veure el pròxim hivern com es comportarà!

    ResponElimina
  2. Esperem que no! Totes les transaharianes estan passant aquests dies, les orenetes no poden ser menys!

    ResponElimina