Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 8 d’agost del 2012

Preliminars pel 2012 al dormidor d'orenetes de Bescanó


El dia 1 d’agost del 2012 es va detectar per tercer any consecutiu el dormidor d’orenetes urbà al municipi de Bescanó.

El 2010 s’hi va anellar 4104 ocells i el 2011 més de 5000.  Des que es va localitzar el dormidor aquest 2012 i fins avui, sembla que el formen entre 500 i 1000 ocells, però es fa difícil de quantificar ja que el perímetre del dormidor és molt gran.

Perímetre inicial i actual en vermell. Perímetre final del 2011 en groc.

Sembla ser que es repeteix el patró de l’any passat, amb menys ocells i més dispersos al principi del període del dormidor, i molts més ocells i més concentrats cap al final, quan ja falta poc per què marxin cap al sud, cap a l’Àfrica.

Enguany la zona de mostreig principal ha patit canvis importants, ja que les xarxes es muntaven a la reguera d’entre dos camps de blat de moro i un dels camps ha desaparegut, deixant, per tant, la reguera al marge del que resta i eliminant tota possibilitat de situar la bateria de xarxes entre vegetació (blat de moro a banda i banda).


Diferències en la zona de mostreig.

Per aquesta raó i de manera similar a com es va fer l’any passat, s’iniciaran les jornades haches dia 10 d’agost en un punt diferent, el camp de just a sobre de l’habitual, on sembla que per ara es concentren més individus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada