Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 13 de desembre del 2013

Anellament a les menjadores de les Hortes de Cal Marquès, Salt (08/12/2013)

I per acabar amb un cap de setmana rodó i ple d'activitats, diumenge vam anellar a les menjadores de les Hortes del Marquès, a Salt.

A les 7 ens posavem a obrir les xarxes per poder fer la primera volta a les vuit i vint, després d'agrupar-nos amb els que faltaven a l'esglèsia de Sant Cugat i tornar cap a la zona d'anellament.

Tots treballant i la gossa buscant l'esmorzar....

A la primera volta ja es van capturar 30 ocells i la cosa es va anar animant per, al final, sumar 118 captures de 17 espècies diferents. En general es van produir més anellaments que controls, a excepció de les mallerengues carboneres (Parus major), de les quals es van produir més controls que anellaments.


Es van anellar 5 nous repicatalons (Emberiza schoeniclus) i el primer pardal de bardissa (Prunella modularis) d'enguany a l'estació, un jovenet.

Mascle de repicatalons.

Capell de mascle (esquerra) i femella (dreta) a l'hivern.

Tot i això va ser una jornada amb molts de pardals xarrecs (Passer montanus), seguits dels comuns (Passer domesticus) i les mallerengues carboneres (Parus major). Els pinsans,, que són una espècie habitual entrant a aquestes menjadores, van apareixre-hi quan ja havíem desmuntat, i tan sols en vam anellar 4.

Pardal de bardissa.

Merla femella.


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants jornada: Carles Tobella, Cristina Mora, Glòria de la Paz, Carme Ylla, Helena Rodríguez, Boris Weitzmann, Eloy Weitzmann, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada