Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 31 de desembre del 2013

Anellament a les menjadores de les Hortes de Cal Marquès, Salt (29/12/2013).

La darrera jornada de l'any! El diumenge 29 a les 8 de matí ens vam reunir davant de l'Església de Sant Cugat de Salt per agrupar cotxes i anar cap a les Hortes del Marquès.

Gafarró mascle.

Les xarxes ja estaven parades així que va ser arribar i fer la primera volta, tots arrugats per la fred. Com sempre, uns quants van anar a la zona de les menjadores (a les oliveres) i la resta al camp d'okra abandonat.

L'Eloy amb el bitxac comú.

Ben aviat ens vam adonar que no erem els únics que aprofitàvem les menjadores per fer captures. Un xoriguer comú (Falco tinnunculus) aprofitava per menjar-se alguna de les mallerengues capturades (en total vam patir 3 baixes). A veure si el proper dia l'anellat serà ell!


En total es van capturar 88 ocells de 14 espècies, dels quals 3 van ser baixes, 50 anellaments i 34 controls. L'espècie més capturada i amb més controls que anellaments va ser la mallerenga carbonera (Parus major) fidel usuaria de les menjadores de cacauets. La següent espècie més capturada, en aquest cas amb molts més anellaments que controls, va ser el pardal xarrec (Passer montanus) seguida d'aprop del gafarró (Serinus serinus) amb 12 anellaments. Curiosament, tan sols es van anellar dos pinsans comuns (Fringilla coelebs), espècie habitual a la zona i a les menjadores.

Bitxac comú.

També es va registrar el control d'una cotxa fumada (Phoenicurus ochrurus) anellada anteriorment i es va anellar un jove bitxac comú (Saxicola torquata).

Repicatalons, per no variar.


Responsables jornada: Alba Casals i Carles Tobella.

Participants: Glòria de la Paz, Cristina Mora, Lucia Bence, Boris Weitzmann, Eloy Weitzmann, Natàlia Coderch, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada