Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 10 de desembre del 2013

Primera jornada a les menjadores de Can Salvatella (07/12/2013).

Dissabte passat vam fer la primera jornada d'anellament científic d'ocells a les menjadores per fringíl·lids i mallerengues de Can Salvatella.

Tots atents a les explicacions d'en Carles.

Les xarxes s'havien deixat tancades la nit anterior, per esquivar la gelada, i es van obrir de bon matí. A les 8:30 fèiem la primera volta, encara una mica fluixa, però les captures es van animar ràpid, amb molt de verdum (Carduelis chloris) i gafarró (Serinus serinus), seguits de pinsà comú (Fringilla coelebs).

Verdum.

En Joan estudiant les mudes.

En total es van capturar 99 ocells d'11 espècies diferents. De les 99 captures 22 van ser controls i 77 anellaments. Destacar que no es va produïr cap control de gafarró ni pinsà comú i tan sols un de verdum (un ocell anellat el mateix dia), per tant i com ja era d'esperar, es tractava d'ocells recentment arribats a les menjadores.


Al llarg de la jornada també vam observar algun aligot comú (Buteo buteo), cap d'ells amb bandes alars. També una xivita (Tringa ochropus), un esparver (Accipiter nisus) i picot garser petit (Dendrocopos minor).

Gafarró.


Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.

Participants: Gerard Dalmau, Alba Casals, Carles Tobella, Alba Martorano, Cristina Mora, Joan Pibernat, Cristina Bonet, Francesc Dalmau, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada