Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 30 de desembre del 2013

Segona jornada a les menjadores de Can Salvatella (28/12/2013).

El dissabte 28 de desembre les xarxes es van parar a primera hora. En total 7 de 12 metres, la majoria d'elles situades estratègicament al voltant de les menjadores.

Treient ocells de la xarxa.

Com sol passar a aquesta època de fred, i més muntant les xarxes de bon matí, la primera batuda no va ser molt productiva però després la cosa es va anar animant fins arribar a les 72 captures de 7 espècies. A continuació es mostra una taula amb les captures.


El que no esperàvem, va ser la captura d'una parella de picots garsers grossos (Dendrocopos major), un mascle i una femella joves que van caure a primera hora, camí de les menjadores.

Retrat de la femella.

La parelleta.

L'espècie més capturada va tornar a ser el gafarró (Serinus serinus), amb 18 anellaments i només 3 controls, seguida del verdum (Carduelis chloris) i la mallerenga carbonera (Parus major). Bàsicament, van ser les tres espècies que van mantenir la jornada, a falta de pinsans i lluers, que aquest any ja no apareixeran.

Gafarró, l'espècie més capturada.

Properament hi tornarem, a veure si cada vegada hi ha menys menjar a camp i els ocells entren més a les menjadores. Us mantindrem informats!

Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.

Participants: Gerard Dalmau, Alba Casals, Carles Tobella, Cristina Mora, Elvira Vila, 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada